Evenimente
Certificat de apreciere
Diploma de participare la Cupa Metigla
Diploma de participare la campania Baterel si Lumea Non-E
Folclorul, mesagerul cepturean la Constanța!
Cupa metigla, baschet interscolar 2017
La Ceptura, Poezia Infrateste
Vorbe despre școală, în vacanță!
Creștem împreună!
Gânduri la sfârșit de an școlar, între Rusalii și Sân’ Petru
Înălțarea Domnului, sărbătoarea bucuriei și a credinței!
1 Iunie – Ziua copilului, cu cireșe la urechi!
Biserica și Școala din sufletul meu
Școala Gimnazială ”Nichita Stănescu” Ceptura, la Concursul Internațional de Cântec Vocea Lumii
Școala Gimnazială ”Nichita Stănescu” Ceptura, pe podium la Olimpiada Gimnaziilor la fotbal - Faza Regională - Regiunea Sud
Asociatia Pro Vita Valea Plopului
Performanțe școlare sportive la Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Ceptura

SPORT
Prof. PANAIT CONSTANTIN

 Rezultatele deosebite obţinute de elevii Şcolii Gimnaziale „NICHITA STĂNESCU” Ceptura de Jos şi ai Şcolii Gimnaziale ROTARI (structura) în întrecerile sportive la care au participat în ultimii ani, au impus înfiinţarea Asociaţiei Sportive Şcolare „V I I T O R U L” Ceptura. Evenimentul s-a întâmplat în ziua de 08 FEBRUARIE 2016, data la care am obţinut CERTIFICATUL de IDENTITATE SPORTIVĂ, PH / F / 00003 / 2016.

Culori: galben – albastru.
SIGLA Asociaţiei Sportive cuprinde:

  • a) elementul local;
  • b) disciplinele sportive la care participa elevii;
  • c) denumirea Asociaţiei Sportive.

Membrii fondatori :

  • Prof. Constantin PANAIT – preşedinte;
  • Prof. Bogdan IGNAT – vicepreşedinte;
  • Prof. Ciprian – Dragoş UDREA – secretar

Ultimele rezultate:

  • LOCUL I – FOTBAL – băieţi, pe teren redus – URLAŢI – noiembrie 2015 la turneul de calificare pentru faza judeţeană – „OLIMPIADA GIMNAZIILOR”
  • LOCUL II – HANDBAL – fete – MIZIL noiembrie 2015 în cadrul aceluiaşi turneu.

Imagini din activitatea noastra sportiva:

Festivalul International De Poezie „Nichita Stanescu” 2015
Invitati de onoare: Academicienii Adam Puslojic si Mircea Petrescu.

 

Untitled

,,Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nicio întrebare,,

NICHITA STĂNESCU

Dor de … Nichita

      Vreme de patru zile, localitatea Ceptura a fost conectată la poezia nichitiană.

Reprezentarea a fost făcută cu onoare de Școala Gimnazială care poartă numele poetului, prin participarea la Festivalul Internațional de Poezie, ediția a XXVI-a.
Pentru a doua oară, localitatea dintre viile ,,Dealului Mare,, se implică într-un act de cultură de o asemenea amploare.
A fost mai întâi un remember al ediției trecute. Apoi, oaspeți și gazde deopotrivă, au vizitat Expoziția de desene sugestiv intitulată ,,Vorbirea mâinii,, realizată de elevii școlii, care cu talent, au transpus poezia pe hârtie.
După documentarul ,,Nichita Stănescu la Panciova,, cu toții, în jurul unei mese rotunde, am fost părtașii unei întâlniri colocviale în cadrul căreia s-au depănat amintiri.
Apoi, poezia a făcut casă bună cu cântecul, în cadrul unui mini-spectacol literar-muzical coregrafic de excepție , anfitrionii fiind elevii câștigători ai Concursului de poezie ,, Nichita Stănescu,, organizat de școală în zilele premergătoare marelui eveniment.
In final, dansul popular s-a contopit cu cel modern, dând măreție evenimentului.
Manifestările s-au încheiat cu un moment religios urmat de depuneri de flori și clipe de reculegere la statuia poetului.
Dacă cei prezenți au fost încântați, cei care din varii motive nu au putut onora invitația, vor avea ce regreta.
In numele Școlii Gimnaziale ,,Nichita Stănescu,, vreau să mulțumesc tuturor celor care au trudit pentru ca evenimentul să fie o reușită.
Vreau să mulțumesc sincer Primăriei și Consiliului Local Ceptura, Parohiei Ceptura,oaspeților noștri, distinși oameni de cultură, care pentru câteva ore au lăsat Ploieștiul pentru Ceptura, spre a ne fi alături, dascălilor școlii, elevilor și tuturor celor care au pus suflet la această manifestare.

Revedere bună, prieteni, în 2015!

Director,
Prof. Emilian Deaconescu

Armonii_de_toamnu0103-000

 

Armonii de toamnă, la Școala Gimnazială ,,Nichita Stănescu,, Ceptura

                                                                                   ,, Dacă timpul ar fi avut frunze, ce toamnă! ,,

                                                                   Nichita Stănescu

Joi, 20 noiembrie 2014, Școala Gimnazială ,,Nichita Stănescu,, a fost gazda activităților care s-au desfășurat în cadrul Cercului Pedagogic nr. 3 pentru Managementul unităților de învățământ din zona ,,Valea Cricovului,,
Echipa de management a ISJ Prahova a propus o temă pe cât de generoasă pe atât de interesantă și de actuală, respectiv     ,, Evaluarea externă a unităților de învățământ preuniversitar de stat – exemple de bune practici,,    A fost un prilej bun pentru oaspeți să cunoască localitatea, școala, realizările învățământului cepturean, precum și personalitățile cu care ne mândrim ca și oameni ai locului.
Activitățile au fost interesante, responsabilizându-ne pe toți în pregătirea viitoarelor vizite din partea ARACIP, în vederea evaluării externe periodice. Succesul a fost garantat prin participarea interactivă propusă oaspeților, care au gustat cu plăcere surpriza.
Elevii au dovedit că pot reprezenta cu cinste școala și că sunt talentați la poezie, muzică, desen, activități demonstrative, dans popular, promovând astfel tradițiile locului și impresionând uneori până la lacrimi.
Comunitatea locală, reprezentată de către domnul Primar Pană Gheorghe ne-a fost alături. Preț de câteva ore, ne-am bucurat că  împreună, dascăli, elevi și părinți  am contribuit la reușita acestui schimb de experiență, afirmând acest lucru fără modestie.
Și pentru că totul a fost posibil datorită lucrului în echipă, doresc pe această cale să mulțumesc sincer colegilor mei care s-au implicat cu sufletul în realizarea activităților, precum și prietenilor noștri parteneri locali, pentru care învățătura de carte este intr-adevăr o virtute.
Din partea ISJ Prahova au participat doamnele inspector Lăcrimioara Cojoianu și Rodica Șendroiu, precum și domnul inspector Tudorel Oană.
Am fost onorați să-l avem printre noi pe domnul profesor Nicolae Angelescu, inspector școlar general adjunct al ISJ Prahova.
Sunt convins că, toți colegii mei directori, vor deveni mesagerii promovării actului educațional de succes în cadrul comunităților din care fac parte.

Gânduri bune tuturor!

                                                                                                                                                                                Prof. Emilian Deaconescu,

                                                                                                                                                                                                 Director

mos_craciun

La Şcoala „Nichita Stănescu” Ceptura,
a sosit Moş Crăciun! Era japonez

Vineri, 12.12.2014, şcoala noastră a fost gazda unui eveniment deosebit care a bucurat elevii clasei a II-a. Pentru toţi, foarte mulţi fără posibilităţi de a se bucura de sărbători, a sosit Moş Crăciun.
Era din Ţara Soarelui Răsare, se numea Nishikawa şi a venit împreună cu o delegaţie a firmei Yazaki România din Ploieşti. Oaspeţii au fost încântaţi de copii cu momente tradiţionale româneşti de Crăciun, oferind la rândul lor daruri.
Momentul artistic a fost realizat de către Maria Bărbuceanu şi Mihai Nicolae Ioniţă.
Tuturor, sincere mulţumiri, sărbători cu bine, cu bucurii, cu sănătate.

Crăciun fericit!

                                                                             Prof. Emilian Deaconescu

                                                                                      Director